torsdag 7 augusti 2014

Utedusch del 3

När allt det praktiska med duschen var på plats och man faktiskt kunde tvätta av sig den värsta skiten och byggdammet kändes det inte så kul att bara ha en lerig jordplätt som ledde fram till duschen. Dessutom var nivåskillnaden från marken upp till duschgolvet ganska stor, så en trappa behövdes.








Som tur var hade vi här vid torpet en liten stenlagd uteplats som vi aldrig har använt, så vi tänkte att stenplattorna därifrån kunde komma till bättre användning och få ett förnyat liv. Sagt och gjort - stenplattorna plockades bort, Emma skrubbade rent dem så fingrarna blödde, en liten rabatt anlades i deras ställe och på resten av ytan såddes gräs.











Det blev något av ett pussel att hitta rätt plats för alla plattor och att få till det snyggt med nivåskillnaderna, men till slut fick det duga.



















Några rillade trallplankor till sattes dit här och där för att dölja det tråkiga konstruktionsvirket, men förutom en brunoljning av detsamma står nu duschen helt klar. Så här ser den ut ett par månader senare då det börjat växa till sig lite runtomkring.









Kul att genomföra mitt första bygge av något i större skala än briojärnväg, och kul att det faktiskt blev ganska exakt som jag tänkt mig - det hade jag nog inte räknat med. Eventuellt kommer duschen att kompletteras med någon form av vattenvärmningsanordning, för som tidigare nämnts blir det inga långa duschar i det stundtals onödigt svalkande vattnet. I så fall dyker rapport om det upp här.

Kommande år väntar nu lite rejälare projekt, som att bygga ny altan och ny dass/bods-byggnad - men den skräckblandade förtjusningen tar vi tag i när det väl är dags.

Hepp!


Utedusch del 1

Utedusch del 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar